Sosyal Medya 101 yazı dizimizin bu haftaki bölümünde diğer mecralara göre biraz daha kurumsal bir mecra olan LinkedIn var!
LinkedIn dünya üzerinde 675 milyondan fazla kullanıcıya sahip özellikle profesyonel iş yaşamı için önemli bir sosyal ağ. Türkiye’de 8 milyondan fazla kullanıcıya sahip bu mecrada şirketinizi temsil eden bir sayfanızın bulunması günümüz şartlarında web siteniz kadar önemli.
- Profilinizdeki bilgileri eksiksiz tamamlayın ve güncel olsun
Profil fotoğrafınızı, kapak fotoğrafınızı, unvanınızı, özet yazınızı, özgeçmişinizi ve yeteneklerinizi eksiksiz bir şekilde mutlaka paylaşın. Bu detaylar algoritmada görünürlüğünüz açısından oldukça önem taşıyor.
- LinkedIn’de ciddi olun
LinkedIn'de komik içerikler / eğlenceli fotoğraflar paylaşmayın, yalnızca işiniz / sektörünüzle ilgili müşterilerinizi ve potansiyel müşterilerinizi etkileyecek paylaşımlar yapın.
- Etkili içerikler paylaşın
Sık sık içerik paylaşmaktan ziyade sizi daha çok kişiye ulaştıracak ve görünürlüğünüzü artıracak kalitede içerikler paylaşmaya özen gösterin.
- Etiket kullanın
İçeriğinizle ilgili etiket kullanmanız önemli fakat sayısı 5’i geçmesin.
- Sadece link paylaşmayın
Durum güncellemenizin içine bağlantı linkini koyup, metin veya bir görsel/video ile paylaşın.
- Video içerik paylaşmayı tercih edin
Video içerikleri metin veya görsellere oranla 3 kat daha fazla etkileşim alıyor. Videoyu başka bir kanaldan alıntılamak yerine direkt LinkedIn hesabınıza yükleyerek paylaştığınızda daha çok etkileşim aldığınızı göreceksiniz.
- İnsanların içeriklerinize yorum yapmasını sağlayın
Yorum yapılması algoritma tarafından tercih edilen bir etkileşim. Paylaştığınız bir içeriğe yorumlar yapılması ve sizin her yoruma cevap vermeniz o içeriğin daha çok yayılmasına katkıda bulunuyor.
- Etkileşim verin
Gönderileri beğenerek ve yorum yaparak kullanıcılarla etkileşime geçmeniz hem LinkedIn’deki görünürlüğünüzü artıracak hem de yeni bağlantılar kazanmanızı sağlayacaktır.
- Bir gün içinde çok fazla içerik paylaşmamaya özen gösterin
Arka arkaya sık içerik paylaşmak erişime ve etkileşime zarar veriyor.
Yazı dizimizin beşinci bölümünde “bize biraz eğlence de lazım” diyenler için TikTok’a yer vereceğiz. 15 saniyelik video dünyasında neler üretebileceğinizi keşfetmek istiyorsanız blog yazılarımızı okumaya devam edin!
Yazan: Derya Sever