SOSYAL MEDYA 101: FACEBOOK

SOSYAL MEDYA 101: FACEBOOK
16 Kasım 2020

 

Hepimiz gündelik hayatımızda sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyoruz. Önceden bu kadar yaygın olmayan sosyal medya mecralarını kullanma seviyemiz öyle boyutlara geldi ki tüm hayatımız bu platformlar üzerinden belirlenir oldu.

Bu mecraları kişisel hesaplarımızdan kullanmamızın yanı sıra artık birçok şirket ve kurum da sosyal medyanın önemini kavramaya ve aktif olarak kullanmaya başladı.

İş, markamızı profesyonel bir şekilde tanıtmaya gelince kullanmamız gereken birçok sosyal medya uygulaması var. Teknoloji geliştikçe de bu uygulamalar kendilerine yeni özellikler katmaya devam ediyor. Bu sebeple her birini kurallarına göre kullanmak bazen çok kafa karıştırıcı bir hal alabiliyor. Sosyal medya uygulamalarını kullanırken zorlanmamanız ve tüm özelliklerini doğru kullanarak daha etkin olabilmeniz için bu yazı dizimizde sosyal medya uygulamalarının püf noktalarını sizin için derledik! İlk sıramızda da tabi ki sosyal medyanın en eskilerinden olan, Facebook var.

Güncel verilere göre 2,4 milyar kullanıcısıyla Facebook, dünyanın en popüler ve en çok kullanıcıya sahip sosyal ağı olma özelliği taşıyor. Bu kadar popüler olan bir mecrayı doğru kullanmak da markamız için oldukça önemli.

 

  • İmajınız hakkında fikir veren uygun bir kapak görseli kullanın.

Eğer markanızın bir sloganı varsa görselde yer alabilir.

  • “Hakkında” kısmını optimize edin.

Facebook sayfanızı ziyaret eden kullanıcıların ilk bakacağı yer bu bölüm olacaktır. Hakkında bölümüne markanızı anlatan kısa, anlamlı bir yazı yazmalı ve web sayfanızı girmelisiniz.

  • “Genelde dakikalar içinde yanıt veriyor” rozetini kazanın.

Sayfanıza gelen mesajları hızlı bir şekilde yanıtlarsanız bu rozeti kazanabilirsiniz. Bu rozete sahip olmanız potansiyel müşterilerinizin size mesaj atmasını motive edecektir.

  • Durum güncellemelerinizde fotoğraf kullanmaya dikkat edin.

Görsel içeren gönderilerin kullanıcılar tarafından daha çok beğenildiği araştırmalarla kanıtlandı.

  • Sorular ve anketler kullanın.

İnsanlarla samimi iletişim kurup onların da fikirlerini önemsediğinizi göstermeniz önemli.

  • YouTube linkleri yerine direkt video paylaşımı yapın.
  • Hashtag kullanmayın.

Facebook’ta olmayan bir özelliği kullanmanız profesyonel duruşunuzu etkileyebilir.

  • Canlı yayın yapın.

Yayını Facebook’tan yaparken cep telefonunuzu yatay olarak kullanın.

  • 250 karakterden az yazın.

İnsanları uzun yazılar yazarak sıkmamak önemli. Bu sebeple etkili ve kısa yazılar kullanmaya çalışın.

 

Yazı dizimizin ikinci bölümünde de sizlere en popüler sosyal ağlardan biri olan Twitter hakkında bilgiler vererek markanızı dünya gündemine hızlıca adapte edebilmenizi sağlayacağız. Sosyal medyada markanızın bilinirliğini artırmak istiyorsanız bizi takipte kalın!

 

Yazan: Derya Sever

Paylaş