2019 YILINDA GÖZ ARDI EDEMEYECEĞİNİZ 7 İÇERİK PAZARLAMA TRENDİ

2019 YILINDA GÖZ ARDI EDEMEYECEĞİNİZ 7 İÇERİK PAZARLAMA TRENDİ
26 Aralık 2018

 

İçerik pazarlaması, teknolojinin gelişmesi ile birlikte markalar için çok daha fazla kullanılan ve ilgi çekici her anın yakalanmaya çalışıldığı bir alan haline geliyor. Durum böyle olunca markalar arasındaki rekabet de günden güne artıyor. İçerik, marka ile müşteri arasında doğrudan bir bağlantı oluşturduğu için dikkatli yürütülen bir strateji, aradaki bağın daha da güçlenmesini sağlıyor.

Yükselen trendleri yakından takip etmenin ve büyüyen rekabetin dışında kalmamanın gerektiği bir dönemde, 2019 yılında tüm markaların uygulamaya başlayacağı trendlere gelin şimdi birlikte bakalım.

1. İçerik Pazarlama Planı

2019 yılına girerken markanızın hedeflerini belirlediniz. Peki, buna uygun olarak geliştirdiğiniz içerik planınız hazır mı? Birçok marka bu plan üzerinde çalışmaya başladı bile. Siz de hedef kitlenize değer katan, sonuç odaklı bir içerik takvimi hazırlamalı, yaratıcı içerikler bulmalı ve bunları yayınlamalısınız.

2. Özgün ve İlgili İçerikler

Yapılan araştırmalarda tüketicilerin %78’i, satın alma eğilimlerinde alakalı içeriklerin etkili olduğunu belirtiyor. Tıklama tuzakları (click bait) artık tüketicilerin oldukça kolay ayırt edebildiği eski bir yöntem. Bu yöntemi hala kullanıyorsanız mümkün olduğunca çabuk uzaklaşmalı ve doğru bilgiyi onlara vermelisiniz. Kopyala-yapıştır içerikler veya tıklama tuzaklarının 2019 yılında size hiçbir şey kazandırmayacağından emin olabilirsiniz.

3. Mikro Influencerlar

Etkileyici pazarlama, markalar tarafından bugüne kadar çok yanlış anlaşıldı. Her gün televizyonda görülen popüler kişilerle anlaşmanıza ve onları marka yüzü yapmanıza artık gerek yok. Tüketiciler tarafından daha samimi bulunan ve satın almaya yönlendiren artık, gerçek kullanıcıların yorumları. Bu nedenle markanızdan memnun olduğunu söyleyen influencerlar, uzun vadede size milyonlarca lira vereceğiniz reklam yüzlerinden daha fazlasını kazandıracaktır.

4. Arama Kontrolü

Tüketicilerin markanızı bulması için en etkili yöntemlerden biri de Google aramaları. Size özel anahtar kelimeleri mutlaka belirlemeli ve SEO optimizasyonunu yapmalısınız. Ayrıca gelişen teknoloji ile birlikte mobil telefonlarda yer alan sesli aramaları göz ardı etmemelisiniz. Unutmayın, anahtar kelimeleriniz doğru sorulara cevap vermeli ve tüketicilerin akıllı telefonlarına sordukları soru karşısında doğru cevabı veriyor olmalısınız.

5. Yeni Formatlar

2019’da başarı, yeni formatları denemek ve bunlara uyum sağlamaktan geçiyor. Uzun video içerikler yerine kısa ve etkili videoları denemenin vakti sizce de gelmedi mi? Sosyal medyanın hızla akan yapısında tabiri caizse ‘tek lokmalık story’ler ile kendinize yer bulabilirsiniz. Ayrıca içeriklerin süslü olması gerektiği algısını da bir kenara bırakma zamanı geldi. Asıl önemli olan tüketicinin neye değer verdiği…

6. Marka Hikayesi

Marka hikayesi genel olarak ‘başarılar’ olarak algılanıyor; fakat bu düşünce yanlış. Markanızın ne olduğu, ne yaptığı ve neden yaptığını anlatmak, övünmekten çok daha etkili bir yöntem. Kendinizi tüketiciye anlatırsanız, onlarla daha kolay yakınlık kurabilir ve tercih edilme oranınızı artırabilirsiniz.

7. Veriye Dayalı Kararlar

Sosyal medyada parlak nesne sendromuna kapılmamak için verilere dayalı kararlar vermelisiniz. Her mecrada en iyi olmanıza gerek yok. Bunun yerine kitlenize uygun mecralarda etkili olmalı ve iyi hizmet vermeye odaklanmalısınız. Tüketici memnuniyeti sizi her zaman daha ileriye taşıyacak en önemli unsurdur. Dijital mecralarda en popüler olmak veya her gün paylaşım yapmak sizi başarılı kılmaz. Aksine iyi hizmet, sarsılmaz bir güvenin ve başarının tek anahtarı olacaktır.

Kaynak: https://www.socialmediatoday.com

Yazan: Tuba Kiraz

 

Paylaş