2019 EMOJİ TREND RAPORU

2019 EMOJİ TREND RAPORU
11 Eylül 2019

 

Günümüzde emojiler herkes tarafından kullanılan bir iletişim aracı haline geldi. Emoji kullanıcıları emojilerin konuşmaları daha eğlenceli hale getirdiğine ve samimi bir iletişim dili oluşturduğuna inanıyor. Çoğu insan farklı ve kapsamlı emojilerin artık hayatımıza katılması gerektiğini düşünüyor.

Emojilerin hayatımızın içerisinde bu kadar büyük yer kaplaması, markaların da iletişim dillerinde emojilere yer vermesine neden oluyor. Çoğu marka, emojileri uygulamaların içerisindeki dillere de dâhil ediyor. Hayatımızdaki emojilerin kullanımları ve kullanıcıların düşüncelerini öğrenmek için Adobe 2019 Emoji Trend Raporu’nu yayınladı. Bu raporda emoji tercihleri ve kullanımları üzerine birçok bilgi bulunuyor. Çalışma 16 – 73 yaş aralığındaki 1.000 emoji kullanıcısı ile 10 dakikalık bir online anket sonuçlarından oluşuyor:

Kullanıcıların %62 emoji kullanımlarının en temel nedenini konuşmayı daha eğlenceli hale getirmek olarak belirtiyor. %42’si ise emojilerin duygu ve düşüncelerini kelimelerden daha iyi ifade ettiğini söylüyor. %31’i de yazışırken emoji kullanmanın daha hızlı bir iletişim aracı olarak görüyor.

Gülme, aşk ve öpücük emojileri en çok kullanılan emojiler arasında. Sevgi, mutluluk ve üzüntü ise kullanıcıların emojiler yoluyla ifade ettikleri en önemli duygular olarak öne çıkıyor.

Emojiler en çok arkadaşlar arasında kullanılıyor, bunu daha sonra hayatımızdaki önemli kişiler ve partnerler izliyor.

Kullanıcıların %61’i iş hayatlarında kendileri ile aynı seviyedeki çalışma arkadaşları ile konuşurken emoji kullanıyor. Emojiler işte kullanıldığında, emoji kullanıcılarının büyük çoğunluğu, pozitif hissettirdiği ve olumlu haberlerin daha samimi hale geldiğini düşünüyor.

Emoji kullanıcılarının çoğunluğunun emojilerini kişiselleştirmeleri ve kişisel kimliklerini daha iyi yansıtabilmeleri için daha fazla emoji özelleştirme seçeneği olmasını istiyor. Emoji kullanıcılarının yarısı saç stili veya renk seçeneklerinin kişisel görünümlerini daha iyi yansıtacağını söylüyor.

Kullanıcıların %60’ı kendilerine yakın buldukları emojileri kullanan markalara ilgi duyduklarını belirtiyor. %44’ü ise emoji kullanımının bir markadan alışveriş yapma olasılığını artırdığını düşünüyor. Emoji kullanıcılarının yarısından fazlası, konu satırında emojiyi içeren markaların e-postalarını açma olasılıklarının da daha yüksek olduğunu söylüyor.

Emoji kullanıcılarının % 78'i emojilerin daha kapsamlı hale gelmesi ve yeni özellikleri için geliştirilmeye devam etmesi konusunda hemfikir. Kullanıcıların beşte üçünden fazlası önümüzdeki beş yıl içinde emojilerin daha iyi ve kapsamlı olacaklarına inanıyor.

Rapor verilerinden de gördüğümüz gibi emojiler artık hem marka hem de kullanıcıların hayatında önemli bir yer tutuyor. Markaların emoji kullanımına daha çok önem vererek tüketici ile samimi bir bağ kurmak da artık mümkün!

Yazan: Kumsal Kınay

Paylaş