2018 YILINDA EN FAZLA KULLANILAN 10 DİJİTAL MECRA!

2018 YILINDA EN FAZLA KULLANILAN 10 DİJİTAL MECRA!
21 Kasım 2018

 

2019 yılını karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, 2018 yılı boyunca dijital mecralarda neler olduğunu, en çok hangi mecraların kullanıldığını, ne kadar etkileşim alındığını sizler için araştırdık ve derledik. İşte 2018 yılının en popüler 10 mecrası ve 1 dakikalık kullanım rakamları:

10. Twitter

Gün içerisinde belki de bireysel olarak en çok vakit geçirilen mecralardan olan Twitter listemizde 10. sırada yer alıyor. 2018 yılında dakikada atılan tweet sayısı 481 bin olarak dikkat çekiyor. Bu rakamın 2017 yılında 452 bin olduğunu ve yükselişe geçtiğini görüyoruz. Hızla artan kullanım oranları ilerleyen yıllarda Twitter’ı daha üst sıralara taşıyabilir.

9. Twitch

Özellikle oyun dünyası için vazgeçilmez mecralardan biri haline gelen Twitch, kısa sürede en fazla zaman geçirilen yerlerden biri oldu. 2017 yılında uzun bir listede bile bulmakta zorlanacağınız Twitch, 2018’de dakikada 936 bin izlenme ile hızlı bir atakta olduğunu gösteriyor. Siz siz olun, gamer’ları ciddiye almayı ihmal etmeyin! 😊

8. Facebook

“Kızım bana bir hesap açar mısın, ben de ilkokul arkadaşlarımı bulacağım” cümlelerini siz de duydunuz değil mi? Sağ olsun Mark 7’den 70’e herkese dokunmayı başardı ve Facebook dünyanın en önemli platformlarından biri oldu. Bu yıl ise dakikada 973 bin giriş yapıldığı tespit edilen Facebook listemizde 8 numarada yer alıyor.

7. Tinder

Bekarlar toplanın! Şimdi sırada sizin popüler uygulamanız var. Yeni nesil arkadaşlık uygulaması Tinder da kısa sürede birçok telefonda yerini alan uygulamalardan bir tanesi. 2018 yılında dakikada 1.1 milyon profil sağa veya sola kaydırıldı, yeni arkadaşlıkların temeli atıldı. 😊

6. Snapchat

Türkiye’de etkisi kısa sürse de dünya çapında hala sıkça kullanılan uygulamalardan biri Snapchat. Kısa süreli ve kaybolan videoları ilk kez hayatımıza sokan mecra, geçen zamanda popülerliğinden çok da bir şey kaybetmemiş görünüyor. Dakikada 2.4 milyon snap paylaşılan mecra, bu yıl da iddialı rakiplerini geride bırakmış durumda.

5. Google

Google’da “Google” arayan insanlar olarak, bu popüler arama motorunu Top 10 listesinde 5. sırada görmek bizi de biraz şaşırttı. Oysa düşünülünce dakikada 3.7 milyon arama hiç de azımsanmayacak bir rakam. Yine de doğum gününde kişiye özel pastası ve özel gün doodle’larıyla gönlümüzün birincisi sensin Google! 😊

4. Youtube

Youtube’un listede üst sıralara çıkmasında 3-5 yaş arası çocukların payının büyük olduğunu söylemek lazım. 😊 Her yaştan kullanıcının, aradığı her içeriğe ulaşabildiği mecrada, dakikada 4.3 milyon video izleniyor. Müzikten eğitime, dizilerden fenomenlere kadar her şeyin bir arada olduğu Youtube, geçen sene göre izlenme oranını 2 milyon artırmış.

3. SMS

Hayatımız dijital olmasına rağmen geleneksel yöntemlerden uzaklaşmayanların da oldukça fazla olduğunu görebiliyoruz. Dakikada atılan 18 milyon mesaj ile SMS servisi bu yıl da dijital dünyaya meydan okuyor.

2. Whatsapp

Şimdi sıra birçok insanın merakla beklediği uygulamaya geldi! Herkesin en çok kullandığı uygulamalardan olan Whatsapp, 38 milyon gibi ciddi bir rakamla 2. sırada kendine sağlam bir yer edinmiş durumda. Mesajlaşmanın yanı sıra görüntülü konuşma, fotoğraf ve video paylaşımı, konum gönderme ve hatta anlık konum takibi gibi birçok özellikle hepimizin hayatını kolaylaştıran Whatsapp’ın üst sıralarda olmasını kimsenin yadırgadığını sanmıyoruz.

1. E-mail

Geldik altın madalyayı evine götürecek olan iletişim mecrasına. İtiraf etmek gerekirse dünyada dakikada atılan mail sayısını görünce biz de biraz şaşırdık. Fakat diğer mecralarla yakaladığı fark uzun bir süre daha e-mail’in en fazla kullanılan mecra olacağını gösteriyor. Gelelim rakamlara; dünyada 2018 yılında dakikada tam 187 milyon mail gönderilmiş. Whatsapp gruplarının fazla olduğunu düşünenlerin mail kutularını bir kez daha kontrol etmesini öneriyoruz. 😊

İletişiminizin hiç kopmadığı, neşenizin daima online olduğu güzel bir yıl dileriz. 😊

Görsel kaynak Twitter: LoriLewis & OfficallyChadd 

Yazan: Tuba Kiraz

Paylaş